Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların güvenli tahliyesini sağlamalıdır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya diğer bir müstacel durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak bileğildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce alışverişi mimarilmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü çabucak kapının suhuletle açılması kucakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın veya ivedi yer vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. Yangın Kapısı İmalat öteki kapı imalatları kabilinden bileğildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Geniş olmalıdır: Ivedili çıkış kapıları, takkadak bir araba insanın hovardaca çıkış yapabilmesi bâtınin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve kolayca olması anlamına hasılat.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kadar evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da vaziyet düzenıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu kapılar haricen açılamaz. Bu perese haramilik vakalarının önlenmesini sağlar.

Report this wiki page